Καλώς ήρθατε

Ο πλαστικός χειρουργός Άρης Νταμάγκας σας καλωσορίζει στο site που αφορά αποκλειστικά την αυξητική στήθους

Διαβάστε περισσότερα
 

Αυξητική στήθους: η επέμβαση

Μάθετε τα πάντα γύρω από την επέμβαση της αυξητικής στήθους.
Για περισσότερες πληροφορίες
επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας www.damagas.gr

Πολυμέσα

  • Φωτογραφίες
    Γνωρίστε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της αυξητικής στήθους μέσα από φωτογραφίες
    Video
    Η αυξητική στήθους μέσα από video

Αυξητική στήθους: τα tips της επιτυχίας

αυξητική στήθους επιτυχία

 Εξασφαλίζοντας την επιτυχία στην αυξητική στήθους

   Αυξητική στήθους: η αγαπημένη αισθητική επέμβαση των σύγχρονων γυναικών, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου το στήθος είναι μικρό, έχει «αδειάσει» -ειδικά ο άνω πόλος- ή όταν το σχήμα δεν είναι κανονικό (π.χ. σωληνωτοί μαστοί ή ανισομαστία), προβλήματα που πολλές φορές αγγίζουν και τις μικρές ηλικίες. Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα ομορφότερο, πλουσιότερο μπούστο, ακολουθούν τα βήματα που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της αυξητικής στήθους σας και θα σας χαρίσουν μια νέα εικόνα σώματος:

1. Φυσικότητα. Οι «παραγεμισμένοι», υπερμεγέθεις και «ψεύτικοι» μαστοί ανήκουν στο παρελθόν της αισθητικής χειρουργικής. Έχετε, λοιπόν, υπόψη σας, ότι η αύξηση του μεγέθους, όταν είναι αναγκαία, δεν είναι από μόνη της ικανή να κάνει το στήθος σας όμορφο. Πείτε «όχι» στις υπερβολές, αφού ιδανικό στήθος είναι το φυσικό στήθος, που ταιριάζει με το σωματότυπό σας και η ομορφιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες.

2. Εξατομίκευση. Οι ρεαλιστικές σας προσδοκίες αλλά και η αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης και της εμπειρίας του πλαστικού χειρουργού που θα επιλέξετε, για την επίτευξη της συμμετρίας και της σωματικής αρμονίας, είναι καίριας σημασίας για την επιτυχία της αυξητικής στήθους σας. Μείνετε ανεπηρέαστη στην απόφασή σας από τρίτους ή από φωτογραφίες άλλων γυναικών, αφού ένα στήθος που ανήκει σε κάποια άλλη, που θαυμάζετε, είναι ελκυστικό μόνο σε σχέση με το σώμα της συγκεκριμένης γυναίκας. Δεν ακολουθούμε πρότυπα ή καλούπια στήθους, γι’αυτό και η συνεργασία μας στην προεγχειρητική συνεδρία είναι απαραίτητη για την εξατομίκευση της επέμβασής σας.

3. Σωστή επιλογή του ενθέματος. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο για τη διαδικασία της επιλογής του ενθέματος, αφού είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αυξημένη μετεγχειρητική σας ικανοποίηση. Στην ορθή και ιδανική επιλογή θα ληφθούν υπόψη τόσο οι επιθυμίες σας όσο και ο σωματότυπός σας αλλά και το καθαυτό  υφιστάμενο στήθος. Επομένως, το ύψος, το εύρος του θώρακα, ο υπάρχων μαστός, η ελαστικότητα του δέρματος, θα γίνουν αντικείμενο ενδελεχούς συζήτησης κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε ο άνω πόλος να είναι σχετικά τονισμένος με ελαφρά καμπύλη, θα προτιμήσουμε ένα στρογγυλό ένθεμα. Αν, όμως, έχετε ένα ήδη ιδανικό στήθος, αλλά μικρού μεγέθους και θέλετε απλά να το μεγεθύνετε, το ανατομικό ένθεμα είναι η καλύτερη επιλογή.

4. Ποιότητα των ενθεμάτων. Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν, εξασφαλίζει την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο και την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας). Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και παράλληλα να λαμβάνεται υπόψη η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος θα πρέπει να σας προβληματίσει, γιατί η έκπτωση στην ποιότητα των ενθεμάτων μπορεί να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς σας και της διαχρονικότητας του αποτελέσματος. Φανείτε, λοιπόν, προσεκτικές και μην ρισκάρετε  την υγεία σας.

5. Αποσαφήνιση των μύθων και των αληθειών που σχετίζονται με την επέμβαση. Πριν την πραγματοποίηση της επέμβασής σας είναι σημαντικό πρώτον να ξεκαθαριστεί ότι η αυξητική στήθους δεν εγκυμονεί κανέναν ογκολογικό κίνδυνο και καμία δυσκολία στις μελλοντικές απεικονίσεις των μαστών και δεύτερον να διασφαλιστεί  η δυνατότητα μελλοντικού θηλασμού. Ο θηλασμός εξαρτάται από την τομή που θα γίνει στο στήθος για την τοποθέτηση των ενθεμάτων, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει τη λειτουργικότητά του. Με την τεχνική dual plane (διπλού επιπέδου) δεν συναντάμε καν το μαζικό αδένα και κατά συνέπεια δεν διακόπτεται η συνέχεια των γαλακτοφόρων πόρων, ούτε διαταράσσεται η ανατομική συνέχεια του στήθους.

6. Η άρτια εγχειρητική τεχνική. Η dual plane, εκτός των παραπάνω (διασφάλιση θηλασμού και ψηφιακής απεικόνισης), πλεονεκτεί έναντι άλλων τεχνικών, γιατί όλα πραγματοποιούνται με ανατομική τάξη, με σεβασμό στους ιστούς και με ατραυματικό τρόπο. Έτσι επιτυγχάνεται γρηγορότερη ανάρρωση, ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

7. Υπομονή. Παρόλο που η συμβολή σας στη λήψη της απόφασης για το νέο σας στήθος είναι σημαντική, κάποιες γυναίκες μετεγχειρητικά έχουν εναλλαγές συναισθημάτων, γιατί δεν μπορούν να συνηθίσουν τη νέα τους εικόνα. Αν βιώσετε κάτι ανάλογο, μην βιαστείτε και «πέσετε στην παγίδα» να θεωρήσετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Φυσικό είναι να νιώθετε έκπληξη, αφού υπήρξε μια αλλαγή στο σώμα σας –την οποία διαπιστώνετε και φορώντας τα ρούχα σας. Δώστε στο εαυτό σας λίγο χρόνο να διαχειριστεί την ανανέωση της εικόνας του και -εφόσον έχουν ακολουθηθεί τα προηγούμενα βήματα- άμεσα θα συνηθίσετε και πάνω απ’όλα θα απολαύσετε το νέο σας στήθος.

8. Διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος. Η εξασφάλιση ενός ιδανικού σωματικού βάρους και η αποφυγή μεγάλων αυξομειώσεών του διασφαλίζει το μακροχρόνιο αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους σας (όπως ισχύει και για άλλες αισθητικές επεμβάσεις, π.χ. τη χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας).

Συχνές ερωτήσεις για την αυξητική στήθους

damagas

 

 

Λύστε τις πιο συχνές απορίες σας για μια από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις 

Διαβάστε περισσότερα