Καλώς ήρθατε

Ο πλαστικός χειρουργός Άρης Νταμάγκας σας καλωσορίζει στο site που αφορά αποκλειστικά την αυξητική στήθους

Διαβάστε περισσότερα
 

Αυξητική στήθους: η επέμβαση

Μάθετε τα πάντα γύρω από την επέμβαση της αυξητικής στήθους.
Για περισσότερες πληροφορίες
επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας www.damagas.gr

Πολυμέσα

 • Φωτογραφίες
  Γνωρίστε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της αυξητικής στήθους μέσα από φωτογραφίες
  Video
  Η αυξητική στήθους μέσα από video

Αυξητική στήθους

αυξητική στήθους επέμβαση

Αυξητική στήθους: η επέμβαση

   Η αυξητική στήθους αυξάνει το μέγεθος των μαστών, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, βελτίωση του σχήματός τους και μικρή ανόρθωσή τους. Η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης αποτελεί τη χρυσή επιλογή στην αυξητική στήθους, ενώ εναλλακτικές μέθοδοι που είναι διαθέσιμες σήμερα, όπως το αυτόλογο λίπος, που υπόσχεται αυξητική στήθους χωρίς σιλικόνη, χρειάζεται να περάσουν με επιτυχία το τεστ του χρόνου.

   Ως σύμβολο θηλυκότητας, ερωτισμού και μητρότητας, το στήθος αποτελεί το κατεξοχήν χαρακτηριστικό στοιχείο του γυναικείου σώματος: για το λόγο αυτό η αυξητική στήθους συνιστά την αγαπημένη αισθητική επέμβαση των σύγχρονων γυναικών. Η επέμβαση εφαρμόζεται σε περιπτώσεις μικρού μεγέθους στήθους, «άδειου» στήθους, ειδικά του άνω πόλου, μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους και μη κανονικού σχήματος (σωληνωτοί μαστοί). Η εξατομίκευση και η φυσικότητα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο επιτυχημένο αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους, αφού το ιδανικό στήθος είναι αυτό που ταιριάζει με το σωματότυπο κάθε γυναίκας και η ομορφιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες. Γι'αυτό και η σωστή επιλογή των ενθεμάτων σιλικόνης προκύπτει από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός) σε συνδυασμό με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

   Η τεχνική αυξητικής στήθους dual plane που έχει προταθεί από τον John Tebbets συνδυάζει στην ίδια επέμβαση τα παρακάτω κριτήρια:

1. το ένθεμα τοποθετείται μερικώς πίσω από το μείζονα θωρακικό μυ και μερικώς πίσω από το μαζικό αδένα (σε δυο επίπεδα ταυτόχρονα)

2. ένα συγκεκριμένο τμήμα της έκφυσης του μείζονα θωρακικού μυ διαιρείται με σκοπό να τροποποιηθεί με ανατομικό τρόπο η σχέση ενθέματος-μαλακών μορίων (το κριτήριο αυτό διαφοροποιεί την τεχνική αυτή από την παλιά μερική υπομυική τοποθέτηση)

3. η σχέση μαζικού αδένα-μυός αλλάζει, κι αυτό έχει ως συνέπεια την αλλαγή στη δυναμική σχέση ενθέματος-μαζικού αδένα

   Ανάλογα με το πόσο θα αποκολληθεί ο μαζικός αδένας από τον μυ, εφαρμόζονται τρεις τύποι της τεχνικής dual plane.

   Στον 1ο τύπο (όπου δεν γίνεται καθόλου αποκόλληση) ταιριάζουν οι φυσιολογικοί μαστοί:

 • Χωρίς πτώση
 • Στενή συνάφεια αδένα-μυ
 • Όταν η απόσταση θηλής-υπομαστίου πτυχής είναι 4.0-6.0 cm

   Στον 2ο τύπο (όπου η αποκόλληση φτάνει μέχρι το κάτω όριο της θηλαίας άλω) ταιριάζουν οι παρακάτω μαστοί:

 • Με μικρή πτώση
 • Χαλαρή συνάφεια αδένα-μυ (ο μαστός είναι αρκετά χαλαρός κι ευκίνητος σε σχέση με την πρόσθια επιφάνεια του μυός)
 • Όταν η απόσταση θηλής-υπομαστίου πτυχής είναι 5.5-6.5 cm

  Στον 3ο τύπο (όπου η αποκόλληση φτάνει μέχρι το άνω όριο της θηλαίας άλω) ταιριάζουν οι παρακάτω μαστοί:

 • Με μεγαλύτερη πτώση ή άδειο τον άνω πόλο (ψευδόπτωση)
 • Με πολύ μεγάλη χαλάρωση
 • Όταν η απόσταση θηλής-υπομαστίου πτυχής είναι 7.0-8.0 cm
 • Με περιεσφιγμένο ή παραμορφωτικό κάτω πόλο, όπως είναι οι σωληνωτοί μαστοί

   Η πραγματοποίηση της αυξητικής στήθους με την τεχνική dual plane προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές, μειώνοντας την πιθανότητα κάψας, καθώς και ορατότητας, ψηλάφησης ή παρεκτόπισης των ενθεμάτων σιλικόνης, προσφέρει γρήγορη ανάρρωση και φυσικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, ενώ εξασφαλίζει το θηλασμό και την ακρίβεια στη μαστογραφία. 

   Η αυξητική στήθους διαρκεί περίπου μία ώρα, η χειρουργημένη εξέρχεται σε λίγες ώρες από την κλινική με μόνη επίδεση μια αδιάβροχη γάζα στη μήκους 3 cm τομή στην υπομάστια πτυχή, ενώ συνιστάται η χρήση ενός αθλητικού σουτιέν χωρίς «μπανέλα» για λίγες εβδομάδες. Παροδικός ήπιος πόνος, πρήξιμο, εκχυμώσεις, ευαισθησία των μαστών περιλαμβάνονται στα μετεγχειρητικά συμπτώματα, τα οποία, όμως, υποχωρούν σύντομα. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε λίγες ημέρες, ενώ η επάνοδος σε πλήρη δραστηριότητα, όπως το γυμναστήριο,  σε 4-5 εβδομάδες. Η τελική μορφή των ουλών διαμορφώνεται σε 3-10 μήνες.

  Το κόστος της αυξητικής στήθους καθορίζεται από την τεχνική που θα επιλεγεί, το θεραπευτήριο, τα ενθέματα και άλλους παράγοντες, οι οποίοι συζητώνται στην προεγχειρητική συνεδρία. Το χαμηλό κόστος, όμως, πρέπει να προβληματίσει τις ενδιαφερόμενες, γιατί η κακή ποιότητα των ενθεμάτων μπορεί να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς τους και της διάρκειας του αποτελέσματος.

  Η αυξητική στήθους έχει σχεδόν μόνιμο αποτέλεσμα, αρκεί το βάρος της γυναίκας να παραμείνει σταθερό.   

  Ενημερωθείτε, επίσης, για τη ρινοπλαστική - πλαστική μύτης, το λίφτινγκ προσώπου, τη βλεφαροπλαστική, την ωτοπλαστική, τη γενειοπλαστική, το κροταφικό lift, την ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου, την κοιλιοπλαστική, τη λιποαναρρόφηση, τη λιπογλυπτική, τη βραχιονοπλαστική, την ανόρθωση γλουτών, την ολική μεταμόρφωση σώματος, την ανόρθωση στήθους, τη μειωτική στήθους, την πλαστική θηλών, την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, την επανορθωτική πλαστική χειρουργική, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, τη μεσοθεραπεία, τη μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρατο bio nutri liftτο laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη Candela και τη δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους από τον πλαστικό χειρουργό Άρη Νταμάγκα.

Συχνές ερωτήσεις για την αυξητική στήθους

damagas

 

 

Λύστε τις πιο συχνές απορίες σας για μια από τις πιο δημοφιλείς πλαστικές επεμβάσεις 

Διαβάστε περισσότερα