Συνδυασμός αυξητικής με ανόρθωση στήθους

Post on 11 Μαρτίου 2017
by Άρης Νταμάγκας
αυξητική στήθους σε συνδυασμό με ανόρθωση στήθους

   Αυξητική στήθους σε συνδυασμό με ανόρθωση στήθους για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα

   Η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Η αύξηση, όμως, του μεγέθους του στήθους δεν είναι πάντα από μόνη της αρκετή για την επίτευξη ελκυστικότερου ντεκολτέ,

ιδιαίτερα για τις γυναίκες με «πεσμένο» στήθος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο συνδυασμός αυξητικής και ανόρθωσης στήθους προσφέρει το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα.

    Αξιολογώντας τη χαλάρωση του στήθους

    Οι γυναίκες, των οποίων το στήθος είναι ήδη σε υψηλή θέση, μπορούν να αυξήσουν τον όγκο του με ενθέματα σιλικόνης, διατηρώντας, παράλληλα, το υπάρχον νεανικό προφίλ του. Ωστόσο, για τις γυναίκες που παρατηρούν σημαντική πτώση στο στήθος τους, ενδείκνυται επιπρόσθετα η επέμβαση της ανόρθωσης στήθους. Υπάρχουν τρεις βαθμίδες χαλάρωσης του στήθους, οι οποίες επηρεάζουν το είδος της επέμβασης που θα προτείνει ο πλαστικός χειρουργός:

  • Βαθμίδα Ι. Το κεντρικό σημείο της θηλής είναι στο ύψος της υπομάστιας πτυχής (της πτυχής όπου το κάτω μέρος του στήθους συνδέεται με το θωρακικό τοίχωμα). Αν είστε σε αυτή την κατηγορία, η αυξητική στήθους από μόνη της μπορεί να παρέχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
  • Βαθμίδα ΙΙ. Εάν το κεντρικό σημείο της θηλής κυμαίνεται μεταξύ 1-3 εκατοστών κάτω από την υπομάστια πτυχή, η ανόρθωση στήθους μπορεί να μην είναι απαραίτητη ακόμα.
  • Βαθμίδα ΙΙΙ. Για απόσταση 3 ή και περισσότερων εκατοστών μεταξύ της υπομάστιας πτυχής και της θηλής, συστήνεται ο συνδυασμός αυξητικής και ανόρθωσης στήθους. Η θηλαία άλω και η θηλή θα επανασχεδιαστούν κατά τη διάρκεια της επέμβασης.

    Επιπρόσθετα των παραπάνω βαθμίδων, υπάρχει η πιθανότητα το στήθος να είναι πεσμένο, ακόμη κι αν η θηλή παραμένει σε υψηλότερη θέση από την υπομάστια πτυχή. Επίσης, κάποιες γυναίκες, ανεξάρτητα των παραπάνω περιπτώσεων, επιθυμούν το συνδυασμό αυξητικής και ανόρθωσης στήθους για το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

    Πολλαπλά τα οφέλη του συνδυασμού αύξησης και ανόρθωσης στήθους

   Η ταυτόχρονη πραγματοποίηση της αυξητικής με την ανόρθωση στήθους προσφέρει στη γυναίκα πολλαπλά οφέλη, αφού εξοικονομούν χρόνο, πραγματοποιούν και τις δύο επεμβάσεις με την ίδια αναισθησία και βιώνουν τη διαδικασία της ανάρρωσης μία μόνο φορά, ενώ και το κόστος είναι χαμηλότερο. Έτσι, πολλές γυναίκες προτιμούν να υποβληθούν σε αυξητική στήθους και μαστοπηξία στον ίδιο χρόνο αντί να πραγματοποιήσουν τις επεμβάσεις αυτές σε δύο στάδια. Ενώ στο παρελθόν μερικοί πλαστικοί χειρουργοί πίστευαν ότι ο συνδυασμός αισθητικών επεμβάσεων μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο επιπλοκών, είναι πλέον κοινά αποδεκτό και επιστημονικά αποδεδειγμένο –όπως αναδεικνύουν όλο και περισσότερες έρευνες- ότι με την εξέλιξη των τεχνικών της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής ο συνδυασμός αυξητικής και ανόρθωσης στήθους είναι ασφαλής και αποτελεσματικός.

   Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα της συνδυαστικής αυξητικής και ανόρθωσης στήθους είναι ιδανικοί, σφριγηλότεροι, ανορθωμένοι και με περισσότερο όγκο μαστοί.