αυξητική στήθους σε συνδυασμό με ανόρθωση στήθους

Συνδυασμός αυξητικής με ανόρθωση στήθους

Post by Άρης Νταμάγκας
on 11 Μαρτίου 2017

   Αυξητική στήθους σε συνδυασμό με ανόρθωση στήθους για τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα

   Η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Η αύξηση, όμως, του μεγέθους του στήθους δεν είναι πάντα από μόνη της αρκετή για την επίτευξη ελκυστικότερου ντεκολτέ,

αυξητική στήθους τεχνικές

Τεχνική dual plane

Post by Άρης Νταμάγκας
on 06 Μαρτίου 2017

Γνωρίστε την τεχνική dual plane στην αυξητική στήθους

    Η τεχνική αυξητικής στήθους dual plane προσφέρει πλουσιότερο στήθος, φυσικό και ταιριαστό στο σωματότυπο της κάθε γυναίκας, με εξασφάλιση αποτελέσματος εφ’όρου ζωής.

   Σε αντίθεση με άλλες τεχνικές αυξητικής στήθους, όπου τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται είτε κάτω από το μαζικό αδένα είτε κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ, με τη dual plane τα ενθέματα τοποθετούνται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα : μερικώς πίσω από το μείζονα θωρακικό μυ και μερικώς πίσω από το μαζικό αδένα. Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνει όχι μόνο όμορφο στήθος αλλά και φυσικότερο και μακροχρόνιο αισθητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, οι τρεις παραλλαγές της τεχνικής, οι οποίες εφαρμόζονται ανάλογα με τον τύπο μαστού της γυναίκας, διασφαλίζουν την πλήρη εξατομίκευση του αισθητικού αποτελέσματος.

   Σήμερα η dual plane αποτελεί την πιο ασφαλή τεχνική αυξητικής στήθους, αφού με τη χρήση της ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές και μειώνεται η πιθανότητα ορατότητας, ψηλάφησης ή παρεκτόπισης του ενθέματος, με αποτέλεσμα μειωμένη μετεγχειρητική ευαισθησία και συντομότερη ανάρρωση. Εξίσου σημαντικό είναι ότι μετεγχειρητικά παραμένει σε απόλυτο βαθμό η δυνατότητα για ακρίβεια στη μαστογραφία.

αυξητική στήθους επέμβαση

Αυξητική στήθους

Post by Άρης Νταμάγκας
on 06 Μαρτίου 2017

Αυξητική στήθους: η επέμβαση

   Η αυξητική στήθους αυξάνει το μέγεθος των μαστών, επιτυγχάνοντας, παράλληλα, βελτίωση του σχήματός τους και μικρή ανόρθωσή τους. Η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης αποτελεί τη χρυσή επιλογή στην αυξητική στήθους, ενώ εναλλακτικές μέθοδοι που είναι διαθέσιμες σήμερα, όπως το αυτόλογο λίπος, που υπόσχεται αυξητική στήθους χωρίς σιλικόνη, χρειάζεται να περάσουν με επιτυχία το τεστ του χρόνου.

   Ως σύμβολο θηλυκότητας, ερωτισμού και μητρότητας, το στήθος αποτελεί το κατεξοχήν χαρακτηριστικό στοιχείο του γυναικείου σώματος: για το λόγο αυτό η αυξητική στήθους συνιστά την αγαπημένη αισθητική επέμβαση των σύγχρονων γυναικών. Η επέμβαση εφαρμόζεται σε περιπτώσεις μικρού μεγέθους στήθους, «άδειου» στήθους, ειδικά του άνω πόλου, μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους και μη κανονικού σχήματος (σωληνωτοί μαστοί). Η εξατομίκευση και η φυσικότητα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο επιτυχημένο αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους, αφού το ιδανικό στήθος είναι αυτό που ταιριάζει με το σωματότυπο κάθε γυναίκας και η ομορφιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες. Γι'αυτό και η σωστή επιλογή των ενθεμάτων σιλικόνης προκύπτει από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός) σε συνδυασμό με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

   Η τεχνική αυξητικής στήθους dual plane που έχει προταθεί από τον John Tebbets συνδυάζει στην ίδια επέμβαση τα παρακάτω κριτήρια:

1. το ένθεμα τοποθετείται μερικώς πίσω από το μείζονα θωρακικό μυ και μερικώς πίσω από το μαζικό αδένα (σε δυο επίπεδα ταυτόχρονα)

2. ένα συγκεκριμένο τμήμα της έκφυσης του μείζονα θωρακικού μυ διαιρείται με σκοπό να τροποποιηθεί με ανατομικό τρόπο η σχέση ενθέματος-μαλακών μορίων (το κριτήριο αυτό διαφοροποιεί την τεχνική αυτή από την παλιά μερική υπομυική τοποθέτηση)

3. η σχέση μαζικού αδένα-μυός αλλάζει, κι αυτό έχει ως συνέπεια την αλλαγή στη δυναμική σχέση ενθέματος-μαζικού αδένα

   Ανάλογα με το πόσο θα αποκολληθεί ο μαζικός αδένας από τον μυ, εφαρμόζονται τρεις τύποι της τεχνικής dual plane.

   Στον 1ο τύπο (όπου δεν γίνεται καθόλου αποκόλληση) ταιριάζουν οι φυσιολογικοί μαστοί:

  • Χωρίς πτώση
  • Στενή συνάφεια αδένα-μυ
  • Όταν η απόσταση θηλής-υπομαστίου πτυχής είναι 4.0-6.0 cm

   Στον 2ο τύπο (όπου η αποκόλληση φτάνει μέχρι το κάτω όριο της θηλαίας άλω) ταιριάζουν οι παρακάτω μαστοί:

  • Με μικρή πτώση
  • Χαλαρή συνάφεια αδένα-μυ (ο μαστός είναι αρκετά χαλαρός κι ευκίνητος σε σχέση με την πρόσθια επιφάνεια του μυός)
  • Όταν η απόσταση θηλής-υπομαστίου πτυχής είναι 5.5-6.5 cm

  Στον 3ο τύπο (όπου η αποκόλληση φτάνει μέχρι το άνω όριο της θηλαίας άλω) ταιριάζουν οι παρακάτω μαστοί:

  • Με μεγαλύτερη πτώση ή άδειο τον άνω πόλο (ψευδόπτωση)
  • Με πολύ μεγάλη χαλάρωση
  • Όταν η απόσταση θηλής-υπομαστίου πτυχής είναι 7.0-8.0 cm
  • Με περιεσφιγμένο ή παραμορφωτικό κάτω πόλο, όπως είναι οι σωληνωτοί μαστοί

   Η πραγματοποίηση της αυξητικής στήθους με την τεχνική dual plane προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού ελαχιστοποιεί τις επιπλοκές, μειώνοντας την πιθανότητα κάψας, καθώς και ορατότητας, ψηλάφησης ή παρεκτόπισης των ενθεμάτων σιλικόνης, προσφέρει γρήγορη ανάρρωση και φυσικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας, ενώ εξασφαλίζει το θηλασμό και την ακρίβεια στη μαστογραφία. 

   Η αυξητική στήθους διαρκεί περίπου μία ώρα, η χειρουργημένη εξέρχεται σε λίγες ώρες από την κλινική με μόνη επίδεση μια αδιάβροχη γάζα στη μήκους 3 cm τομή στην υπομάστια πτυχή, ενώ συνιστάται η χρήση ενός αθλητικού σουτιέν χωρίς «μπανέλα» για λίγες εβδομάδες. Παροδικός ήπιος πόνος, πρήξιμο, εκχυμώσεις, ευαισθησία των μαστών περιλαμβάνονται στα μετεγχειρητικά συμπτώματα, τα οποία, όμως, υποχωρούν σύντομα. Η επιστροφή στην εργασία γίνεται σε λίγες ημέρες, ενώ η επάνοδος σε πλήρη δραστηριότητα, όπως το γυμναστήριο,  σε 4-5 εβδομάδες. Η τελική μορφή των ουλών διαμορφώνεται σε 3-10 μήνες.

  Το κόστος της αυξητικής στήθους καθορίζεται από την τεχνική που θα επιλεγεί, το θεραπευτήριο, τα ενθέματα και άλλους παράγοντες, οι οποίοι συζητώνται στην προεγχειρητική συνεδρία. Το χαμηλό κόστος, όμως, πρέπει να προβληματίσει τις ενδιαφερόμενες, γιατί η κακή ποιότητα των ενθεμάτων μπορεί να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς τους και της διάρκειας του αποτελέσματος.

  Η αυξητική στήθους έχει σχεδόν μόνιμο αποτέλεσμα, αρκεί το βάρος της γυναίκας να παραμείνει σταθερό.   

  Ενημερωθείτε, επίσης, για τη ρινοπλαστική - πλαστική μύτης, το λίφτινγκ προσώπου, τη βλεφαροπλαστική, την ωτοπλαστική, τη γενειοπλαστική, το κροταφικό lift, την ενδοσκοπική ανόρθωση μετώπου, την κοιλιοπλαστική, τη λιποαναρρόφηση, τη λιπογλυπτική, τη βραχιονοπλαστική, την ανόρθωση γλουτών, την ολική μεταμόρφωση σώματος, την ανόρθωση στήθους, τη μειωτική στήθους, την πλαστική θηλών, την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, την επανορθωτική πλαστική χειρουργική, το μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ, τη μεσοθεραπεία, τη μεσοθεραπεία αντιγήρανσης με βλαστοκύτταρατο bio nutri liftτο laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη Candela και τη δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους από τον πλαστικό χειρουργό Άρη Νταμάγκα.