Βιογραφικό Σημείωμα

Post on 15 Δεκεμβρίου 2014
by Άρης Νταμάγκας
πλαστικός χειρουργός

Ο Πλαστικός Χειρουργός Άρης Νταμάγκας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής

του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, στην οποία εντάχθηκε ως αριστούχος ειδικότητας.

  Εξειδικεύτηκε στη Μικροχειρουργική Αποκατάσταση και Αποκατάσταση Μαστού μετά από μαστεκτομή στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Queen Victoria, στο Λονδίνο. Εργάστηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου St. John’s Wood & Elizabeth, με αποκλειστικότητα στην Αισθητική Χειρουργική.

   Η  μετεκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε στο Southwestern University, στο Dallas των ΗΠΑ, στις πιο σύγχρονες τεχνικές της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής. Εκεί συνεργάστηκε με διάσημα ονόματα στον κόσμο της Αισθητικής Χειρουργικής, όπως τον Sam Hamra, τον Rod Rohrich και τον John Tebbets.

  Έχει πλήθος συμμετοχών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, σε πολλά από τα οποία υπήρξε ομιλητής. Αρθρογραφεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ συχνά αναπτύσσει θέματα Πλαστικής Χειρουργικής ως καλεσμένος στα ΜΜΕ.

  Εργάζεται στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας από το 2001 -όπου σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή- διενεργώντας όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, όπως αποκαταστάσεις μετά από τραύμα, έγκαυμα, συγγενείς δυσμορφίες και όγκους. 

  Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή Χίλτον και χειρουργεί, επί σειρά ετών, σε μεγάλα και έγκριτα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αθήνας, όπου πραγματοποιεί όλες τις επεμβάσεις της Αισθητικής και Επανορθωτικής Πλαστικής Χειρουργικής, με μεγάλη εμπειρία στη ρινοπλαστική, την αυξητική στήθους, το λίφτινγκ προσώπου, την κοιλιοπλαστική, τη βλεφαροπλαστική και την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας

  Για τις μη επεμβατικές τεχνικές, χρησιμοποιεί πάντα πιστοποιημένα, δοκιμασμένα στο πέρασμα του χρόνου και με ικανοποιητικά follow-up υλικά. Είναι από τους πρώτους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα που εφάρμοσαν τις τεχνικές micro fat grafting και nano fat grafting, που προσφέρουν αναγέννηση πολλών περιοχών του προσώπου και του σώματος, με τη χρήση αυτόλογου λίπους και βλαστοκυττάρων. 

   Η φιλοσοφία του συνίσταται στην προσωποκεντρική προσέγγιση των υποψήφιων για πλαστική επέμβαση, την ανάδειξη της μοναδικότητάς τους, τα φυσικά και μακροχρόνια αισθητικά αποτελέσματα. Με σεβασμό στο σώμα και γνώμονα την αποφυγή των υπερβολών, υιοθετεί τις πιο σύγχρονες και καταξιωμένες μεθόδους και τεχνικές, που εξασφαλίζουν την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση και αφαίρεση ιστών, επιτυγχάνοντας γρήγορη ανάρρωση και άριστα αισθητικά αποτελέσματα, όπως είναι: η τεχνική ρινοπλαστικής nasal memory surgery, η τεχνική αυξητικής στήθους dual plane, η ανόρθωση στήθους με αυτοενθέματα, η τεχνική της σύνθετης βλεφαροπλαστικής των πέντε σημείων (composite blepharoplasty) και η λιποκοιλιοπλαστική.

  Τάσσεται υπέρ της διεπιστημονικής συνεργασίας στο χώρο της πλαστικής χειρουργικής, προς όφελος της ασφάλειας των υποβληθέντων σε πλαστικές επεμβάσεις και της κάλυψης των εξατομικευμένων αναγκών τους.