Αυξητική στήθους: μύθοι και πραγματικότητα

Post on 06 Μαρτίου 2017
by Άρης Νταμάγκας
αυξητική στήθους μύθοι και αλήθειες

  Ξεδιαλύνοντας απορίες για την αυξητική στήθους

   Αυξητική στήθους: η επέμβαση που διορθώνει ταυτόχρονα το μέγεθος, την πτώση και το σχήμα των μαστών, αναδεικνύοντας το διαχρονικό σύμβολο της θηλυκότητας. Ανακαλύψτε την πραγματικότητα και ξεδιαλύνετε τους μύθους γι’αυτή την επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, που οι γυναίκες αναδεικνύουν σε ιδιαίτερα δημοφιλή.

   Μύθος 1

   Θα φαίνεται το στήθος μου ψεύτικο; Λάθος!

   Η επιτυχημένη αυξητική στήθους δεν οδηγεί σε αφύσικο και τεχνητό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι «παραγεμισμένοι», υπερμεγέθεις και «ψεύτικοι» μαστοί ανήκουν στο παρελθόν της αισθητικής χειρουργικής, αφού ιδανικό στήθος είναι το φυσικό στήθος, που ταιριάζει με το σωματότυπο της γυναίκας και η ομορφιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες. Η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στην αυξητική στήθους, η προηγμένη τεχνική που εφαρμόζει, η υπεύθυνη στάση του και η μεταξύ σας συνεργασία για την επιλογή του ιδανικού για εσάς ενθέματος εξασφαλίζουν τη φυσικότητα και την εξατομίκευση, οι οποίες θα οδηγήσουν στο επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Μύθος 2

   Δεν θα είμαι σε θέση να θηλάσω: Λάθος!

   Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που συνδέονται με την αυξητική στήθους είναι ότι οι γυναίκες δεν θα είναι σε θέση να θηλάσουν. Η δυνατότητα για θηλασμό εξαρτάται από το σημείο πραγματοποίησης της τομής και τη θέση στην οποία θα τοποθετηθούν τα ενθέματα. Η υπομάστια τομή προτιμάται από την πλειονότητα των πλαστικών χειρουργών γιατί υπερτερεί σε σχέση με την περιθηλαία και τη μασχαλιαία τομή, οι οποίες διακόπτουν τους μισούς γαλακτοφόρους πόρους στη θηλή. Όσον αφορά τη θέση των ενθεμάτων, η αυξητική στήθους με την τεχνική dual plane προσφέρει απόλυτη εξασφάλιση του θηλασμού, αφού τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται μακριά από τους γαλακτοφόρους πόρους και δεν διαταράσσεται η ανατομική συνέχεια του στήθους. Επιπλέον, με τη βοήθεια της dual plane ο μείζονας θωρακικός μυς αξιοποιείται ως επιπλέον προστασία του μαζικού αδένα.

   Μύθος 3

   Θα πρέπει να γίνεται συχνή αντικατάσταση των ενθεμάτων σιλικόνης; Λάθος!

    Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν στην αυξητική στήθους, η έγκρισή τους από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, εξασφαλίζουν την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας) και την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο (εφ’όρου ζωής). Ωστόσο, μια συμπληρωματική επέμβαση, όπως ανόρθωση στήθους, μπορεί να χρειαστεί ύστερα από μεγάλη αυξομείωση βάρους ή εγκυμοσύνη.

   Μύθος 4

   Μπορεί η αυξητική στήθους να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού; Λάθος!

   Κατηγορηματικά έχει απαντηθεί από μεγάλες αναδρομικές μελέτες μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων ότι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης δεν αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα ογκολογικής φύσης. Αντίθετα, επειδή οι υποβληθείσες σε αυξητική στήθους έχουν πιο συχνή επικοινωνία με το γιατρό τους και είναι πιο τυπικές και σχολαστικές στον τακτικό έλεγχο στήθους (υπέρηχο, μαστογραφία, ψηλάφηση), τυχόν ευρήματα, που ούτως ή άλλως θα εμφανίζονταν στους μαστούς –ανεξαρτήτως επέμβασης- ανιχνεύονται πιο γρήγορα.

   Μύθος 5

   Μια μελλοντική εγκυμοσύνη θα επηρεάσει αρνητικά το αισθητικό αποτέλεσμα: Λάθος κατά το ήμισυ!

   Ο τρόπος με τον οποίο μια εγκυμοσύνη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους εξαρτάται από το βαθμό αύξησης του βάρους της εγκυμονούσας αλλά και από την προηγούμενη κατάσταση του μαστού. Αν το δέρμα είναι ανελαστικό και ο μαστός μικρός, μια μελλοντική εγκυμοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ακόμα πιο όμορφου αισθητικού αποτελέσματος. Αν, όμως, υπάρχει μια προηγούμενη χαλάρωση και επαρκές μέγεθος μαστού ενδεχόμενα να προκληθεί μια μικρή πτώση και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί μια ανόρθωση στήθους.