αυξητική στήθους το ιδανικό ένθεμα

Ιδανικό ένθεμα: το «κλειδί» της επιτυχίας στην αυξητική στήθους

Post by Άρης Νταμάγκας
on 06 Μαρτίου 2017

 Η σημασία του ιδανικού ενθέματος στην αυξητική στήθους

  Η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις, αφού ένα πιο πλούσιο και στητό στήθος, εκτός από την ελκυστικότερη εικόνα του άνω μέρους του σώματος, που προσφέρει στις γυναίκες, βελτιώνει εντυπωσιακά την καθημερινότητά τους και τις σχέσεις τους. Η αύξηση του μεγέθους, όμως, δεν είναι από μόνη της ικανή να κάνει ένα στήθος όμορφο: το «μυστικό» της επιτυχίας βρίσκεται και στην «έξυπνη» επιλογή του ενθέματος.

   Οι παράγοντες που συμβάλλουν στη σωστή επιλογή του ενθέματος

   Η συνεργασία του πλαστικού χειρουργού με την υποψήφια για αυξητική στήθους στην προεγχειρητική συνεδρία είναι σημαντική για την ιδανική επιλογή του ενθέματος που θα «ξεκλειδώσει» το επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ακριβώς, επειδή, ένα μέγεθος στήθους δεν ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες -ούτε ακολουθούμε πρότυπα ή «καλούπια» στήθους- αφιερώνουμε πολύ χρόνο για τη διαδικασία της επιλογής του ενθέματος.  Η φυσικότητα και η εξατομίκευση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την αυξημένη μετεγχειρητική σας ικανοποίηση, αφού ιδανικό στήθος είναι το στήθος που ταιριάζει με το σωματότυπο της κάθε γυναίκας.

   Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός λαμβάνει πολλούς διαφορετικούς παράγοντες υπόψη του στον προσδιορισμό του σωστού (όσον αφορά το σχήμα και το μέγεθος) ενθέματος για εσάς. Στην ορθή και ιδανική επιλογή συντελούν τόσο οι επιθυμίες σας όσο και ο σωματότυπός σας αλλά και το καθαυτό υφιστάμενο στήθος. Η ελκυστικότητα του βελτιωμένου σας στήθους θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες. Δύο διαφορετικοί τύποι αναλογιών θα ληφθούν υπόψη πριν από την αυξητική στήθους: πρώτον οι αισθητικές αναλογίες μεταξύ των διαφορετικών στοιχείων του στήθους και δεύτερον οι αισθητικές αναλογίες μεταξύ του στήθους και του υπόλοιπου σώματος. Επομένως, το ύψος, το εύρος του θώρακα, ο υπάρχων μαστός, η ελαστικότητα του δέρματος, θα γίνουν αντικείμενο ενδελεχούς συζήτησης και εκτίμησης κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης. Σε αυτή τη διαδικασία καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι ρεαλιστικές προσδοκίες από την πλευρά σας –έχετε πάντα υπόψη σας ότι ένα στήθος που ανήκει σε κάποια άλλη, που θαυμάζετε, είναι ελκυστικό μόνο σε σχέση με το σώμα της συγκεκριμένης γυναίκας- και η αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης και της εμπειρίας, για την επίτευξη της συμμετρίας και της σωματικής αρμονίας, από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού.

   Καθοριστική η «πρόβα» στην πρώτη συνεδρία

   Στην πρώτη επίσκεψη βάζουμε διάφορα μεγέθη κάτω από το σουτιέν, γιατί μας ενδιαφέρει η άποψή σας. Αν σας αρέσει κάτι πολύ μεγάλο, θα πρέπει να δούμε αν το πλάτος του ενθέματος χωράει στο υφιστάμενο πλάτος των μαστών για να είναι φυσικό το αποτέλεσμα. Η επιλογή του είδους των ενθεμάτων, δηλαδή στρογγυλά ή ανατομικά (σταγόνα) με μεσαία ή μεγάλη προβολή, γίνεται ανάλογα με το πώς θέλουμε να είναι η καμπύλη του άνω πόλου, αλλά και με το πόσο χαλαρό ή σφιχτό είναι το δέρμα. Επιπλέον, στην περίπτωση των ανατομικών ενθεμάτων εξετάζουμε τα υπόλοιπα σωματομετρικά κριτήρια, για παράδειγμα ένας κορμός κοντός και με μεγάλη περίμετρο χρειάζεται ένα ένθεμα με μεγαλύτερο πλάτος και μικρότερο ύψος, ενώ ένα ψηλόλιγνο σώμα χρειάζεται ακριβώς το αντίθετο. Αφού καταλήξουμε στο μελλοντικό νούμερο του στήθους (π.χ. αύξηση από cup b σε cup d) που επιθυμείτε και από κοινού αξιολογήσουμε ότι σας ταιριάζει, σας λέμε –για να νιώθετε σίγουρη- ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης έχουμε τη δυνατότητα οριστικού ελέγχου με τη χρήση αποστειρωμένων μετρητών (sizers) που μιμούνται τα μόνιμα ενθέματα.

   Προσοχή στην ποιότητα των ενθεμάτων

   Την ιδανικότητα του ενθέματος, εκτός από το σχήμα και το μέγεθος, θα τη συμπληρώσει η ποιότητά του –γι’αυτό μην αμελήσετε να την ελέγξετε. Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν, εξασφαλίζει την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο (εφ’όρου ζωής) και την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας). Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και παράλληλα να λαμβάνεται υπόψη η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος θα πρέπει να σας προβληματίσει, γιατί η έκπτωση στην ποιότητα των ενθεμάτων μπορεί να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς σας και της διαχρονικότητας του αποτελέσματος. Φανείτε, λοιπόν, προσεκτικές και μην ρισκάρετε  την υγεία σας.

   Έχοντας επιλέξει τον κατάλληλο για εσάς πλαστικό χειρουργό και το ιδανικό για εσάς ένθεμα, «οπλιστείτε» με καλή διάθεση και θετική ενέργεια και προχωρήστε στην αυξητική στήθους που θα βελτιώσει το σώμα σας και τη ζωή σας!

Νταμάγκας Άρης, Πλαστικός Χειρουργός

http://www.damagas.gr

αυξητική στήθους επιτυχία

Αυξητική στήθους: τα tips της επιτυχίας

Post by Άρης Νταμάγκας
on 06 Μαρτίου 2017

 Εξασφαλίζοντας την επιτυχία στην αυξητική στήθους

   Αυξητική στήθους: η αγαπημένη αισθητική επέμβαση των σύγχρονων γυναικών, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου το στήθος είναι μικρό, έχει «αδειάσει» -ειδικά ο άνω πόλος- ή όταν το σχήμα δεν είναι κανονικό (π.χ. σωληνωτοί μαστοί ή ανισομαστία), προβλήματα που πολλές φορές αγγίζουν και τις μικρές ηλικίες. Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε ένα ομορφότερο, πλουσιότερο μπούστο, ακολουθούν τα βήματα που θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της αυξητικής στήθους σας και θα σας χαρίσουν μια νέα εικόνα σώματος:

1. Φυσικότητα. Οι «παραγεμισμένοι», υπερμεγέθεις και «ψεύτικοι» μαστοί ανήκουν στο παρελθόν της αισθητικής χειρουργικής. Έχετε, λοιπόν, υπόψη σας, ότι η αύξηση του μεγέθους, όταν είναι αναγκαία, δεν είναι από μόνη της ικανή να κάνει το στήθος σας όμορφο. Πείτε «όχι» στις υπερβολές, αφού ιδανικό στήθος είναι το φυσικό στήθος, που ταιριάζει με το σωματότυπό σας και η ομορφιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες.

2. Εξατομίκευση. Οι ρεαλιστικές σας προσδοκίες αλλά και η αναγκαιότητα της υπεύθυνης στάσης και της εμπειρίας του πλαστικού χειρουργού που θα επιλέξετε, για την επίτευξη της συμμετρίας και της σωματικής αρμονίας, είναι καίριας σημασίας για την επιτυχία της αυξητικής στήθους σας. Μείνετε ανεπηρέαστη στην απόφασή σας από τρίτους ή από φωτογραφίες άλλων γυναικών, αφού ένα στήθος που ανήκει σε κάποια άλλη, που θαυμάζετε, είναι ελκυστικό μόνο σε σχέση με το σώμα της συγκεκριμένης γυναίκας. Δεν ακολουθούμε πρότυπα ή καλούπια στήθους, γι’αυτό και η συνεργασία μας στην προεγχειρητική συνεδρία είναι απαραίτητη για την εξατομίκευση της επέμβασής σας.

3. Σωστή επιλογή του ενθέματος. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο για τη διαδικασία της επιλογής του ενθέματος, αφού είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για την αυξημένη μετεγχειρητική σας ικανοποίηση. Στην ορθή και ιδανική επιλογή θα ληφθούν υπόψη τόσο οι επιθυμίες σας όσο και ο σωματότυπός σας αλλά και το καθαυτό  υφιστάμενο στήθος. Επομένως, το ύψος, το εύρος του θώρακα, ο υπάρχων μαστός, η ελαστικότητα του δέρματος, θα γίνουν αντικείμενο ενδελεχούς συζήτησης κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης. Για παράδειγμα, αν επιθυμείτε ο άνω πόλος να είναι σχετικά τονισμένος με ελαφρά καμπύλη, θα προτιμήσουμε ένα στρογγυλό ένθεμα. Αν, όμως, έχετε ένα ήδη ιδανικό στήθος, αλλά μικρού μεγέθους και θέλετε απλά να το μεγεθύνετε, το ανατομικό ένθεμα είναι η καλύτερη επιλογή.

4. Ποιότητα των ενθεμάτων. Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν, εξασφαλίζει την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο και την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας). Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και παράλληλα να λαμβάνεται υπόψη η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί. Το ιδιαίτερα χαμηλό κόστος θα πρέπει να σας προβληματίσει, γιατί η έκπτωση στην ποιότητα των ενθεμάτων μπορεί να αποβεί εις βάρος της ασφάλειάς σας και της διαχρονικότητας του αποτελέσματος. Φανείτε, λοιπόν, προσεκτικές και μην ρισκάρετε  την υγεία σας.

5. Αποσαφήνιση των μύθων και των αληθειών που σχετίζονται με την επέμβαση. Πριν την πραγματοποίηση της επέμβασής σας είναι σημαντικό πρώτον να ξεκαθαριστεί ότι η αυξητική στήθους δεν εγκυμονεί κανέναν ογκολογικό κίνδυνο και καμία δυσκολία στις μελλοντικές απεικονίσεις των μαστών και δεύτερον να διασφαλιστεί  η δυνατότητα μελλοντικού θηλασμού. Ο θηλασμός εξαρτάται από την τομή που θα γίνει στο στήθος για την τοποθέτηση των ενθεμάτων, η οποία πρέπει να εξασφαλίζει τη λειτουργικότητά του. Με την τεχνική dual plane (διπλού επιπέδου) δεν συναντάμε καν το μαζικό αδένα και κατά συνέπεια δεν διακόπτεται η συνέχεια των γαλακτοφόρων πόρων, ούτε διαταράσσεται η ανατομική συνέχεια του στήθους.

6. Η άρτια εγχειρητική τεχνική. Η dual plane, εκτός των παραπάνω (διασφάλιση θηλασμού και ψηφιακής απεικόνισης), πλεονεκτεί έναντι άλλων τεχνικών, γιατί όλα πραγματοποιούνται με ανατομική τάξη, με σεβασμό στους ιστούς και με ατραυματικό τρόπο. Έτσι επιτυγχάνεται γρηγορότερη ανάρρωση, ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

7. Υπομονή. Παρόλο που η συμβολή σας στη λήψη της απόφασης για το νέο σας στήθος είναι σημαντική, κάποιες γυναίκες μετεγχειρητικά έχουν εναλλαγές συναισθημάτων, γιατί δεν μπορούν να συνηθίσουν τη νέα τους εικόνα. Αν βιώσετε κάτι ανάλογο, μην βιαστείτε και «πέσετε στην παγίδα» να θεωρήσετε ότι το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό. Φυσικό είναι να νιώθετε έκπληξη, αφού υπήρξε μια αλλαγή στο σώμα σας –την οποία διαπιστώνετε και φορώντας τα ρούχα σας. Δώστε στο εαυτό σας λίγο χρόνο να διαχειριστεί την ανανέωση της εικόνας του και -εφόσον έχουν ακολουθηθεί τα προηγούμενα βήματα- άμεσα θα συνηθίσετε και πάνω απ’όλα θα απολαύσετε το νέο σας στήθος.

8. Διατήρηση του αισθητικού αποτελέσματος. Η εξασφάλιση ενός ιδανικού σωματικού βάρους και η αποφυγή μεγάλων αυξομειώσεών του διασφαλίζει το μακροχρόνιο αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους σας (όπως ισχύει και για άλλες αισθητικές επεμβάσεις, π.χ. τη χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας).

αυξητική στήθους μύθοι και αλήθειες

Αυξητική στήθους: μύθοι και πραγματικότητα

Post by Άρης Νταμάγκας
on 06 Μαρτίου 2017

  Ξεδιαλύνοντας απορίες για την αυξητική στήθους

   Αυξητική στήθους: η επέμβαση που διορθώνει ταυτόχρονα το μέγεθος, την πτώση και το σχήμα των μαστών, αναδεικνύοντας το διαχρονικό σύμβολο της θηλυκότητας. Ανακαλύψτε την πραγματικότητα και ξεδιαλύνετε τους μύθους γι’αυτή την επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, που οι γυναίκες αναδεικνύουν σε ιδιαίτερα δημοφιλή.

   Μύθος 1

   Θα φαίνεται το στήθος μου ψεύτικο; Λάθος!

   Η επιτυχημένη αυξητική στήθους δεν οδηγεί σε αφύσικο και τεχνητό αισθητικό αποτέλεσμα. Οι «παραγεμισμένοι», υπερμεγέθεις και «ψεύτικοι» μαστοί ανήκουν στο παρελθόν της αισθητικής χειρουργικής, αφού ιδανικό στήθος είναι το φυσικό στήθος, που ταιριάζει με το σωματότυπο της γυναίκας και η ομορφιά του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις αισθητικές αναλογίες. Η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού στην αυξητική στήθους, η προηγμένη τεχνική που εφαρμόζει, η υπεύθυνη στάση του και η μεταξύ σας συνεργασία για την επιλογή του ιδανικού για εσάς ενθέματος εξασφαλίζουν τη φυσικότητα και την εξατομίκευση, οι οποίες θα οδηγήσουν στο επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα.

   Μύθος 2

   Δεν θα είμαι σε θέση να θηλάσω: Λάθος!

   Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που συνδέονται με την αυξητική στήθους είναι ότι οι γυναίκες δεν θα είναι σε θέση να θηλάσουν. Η δυνατότητα για θηλασμό εξαρτάται από το σημείο πραγματοποίησης της τομής και τη θέση στην οποία θα τοποθετηθούν τα ενθέματα. Η υπομάστια τομή προτιμάται από την πλειονότητα των πλαστικών χειρουργών γιατί υπερτερεί σε σχέση με την περιθηλαία και τη μασχαλιαία τομή, οι οποίες διακόπτουν τους μισούς γαλακτοφόρους πόρους στη θηλή. Όσον αφορά τη θέση των ενθεμάτων, η αυξητική στήθους με την τεχνική dual plane προσφέρει απόλυτη εξασφάλιση του θηλασμού, αφού τα ενθέματα σιλικόνης τοποθετούνται μακριά από τους γαλακτοφόρους πόρους και δεν διαταράσσεται η ανατομική συνέχεια του στήθους. Επιπλέον, με τη βοήθεια της dual plane ο μείζονας θωρακικός μυς αξιοποιείται ως επιπλέον προστασία του μαζικού αδένα.

   Μύθος 3

   Θα πρέπει να γίνεται συχνή αντικατάσταση των ενθεμάτων σιλικόνης; Λάθος!

    Η καλή ποιότητα των ενθεμάτων σιλικόνης, που θα χρησιμοποιηθούν στην αυξητική στήθους, η έγκρισή τους από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί, εξασφαλίζουν την αποφυγή επιπλοκών (π.χ. κάψας) και την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο (εφ’όρου ζωής). Ωστόσο, μια συμπληρωματική επέμβαση, όπως ανόρθωση στήθους, μπορεί να χρειαστεί ύστερα από μεγάλη αυξομείωση βάρους ή εγκυμοσύνη.

   Μύθος 4

   Μπορεί η αυξητική στήθους να οδηγήσει σε καρκίνο του μαστού; Λάθος!

   Κατηγορηματικά έχει απαντηθεί από μεγάλες αναδρομικές μελέτες μεγάλων διεθνών πανεπιστημίων ότι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης δεν αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα ογκολογικής φύσης. Αντίθετα, επειδή οι υποβληθείσες σε αυξητική στήθους έχουν πιο συχνή επικοινωνία με το γιατρό τους και είναι πιο τυπικές και σχολαστικές στον τακτικό έλεγχο στήθους (υπέρηχο, μαστογραφία, ψηλάφηση), τυχόν ευρήματα, που ούτως ή άλλως θα εμφανίζονταν στους μαστούς –ανεξαρτήτως επέμβασης- ανιχνεύονται πιο γρήγορα.

   Μύθος 5

   Μια μελλοντική εγκυμοσύνη θα επηρεάσει αρνητικά το αισθητικό αποτέλεσμα: Λάθος κατά το ήμισυ!

   Ο τρόπος με τον οποίο μια εγκυμοσύνη θα επηρεάσει το αποτέλεσμα της αυξητικής στήθους εξαρτάται από το βαθμό αύξησης του βάρους της εγκυμονούσας αλλά και από την προηγούμενη κατάσταση του μαστού. Αν το δέρμα είναι ανελαστικό και ο μαστός μικρός, μια μελλοντική εγκυμοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη ακόμα πιο όμορφου αισθητικού αποτελέσματος. Αν, όμως, υπάρχει μια προηγούμενη χαλάρωση και επαρκές μέγεθος μαστού ενδεχόμενα να προκληθεί μια μικρή πτώση και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί μια ανόρθωση στήθους.